Plan Bij

Plan Bij zet zich om de bijenpopulatie te vergroten en in stand te houden.

Het gaat slecht met de bijen. Door een te kort aan bloemen, gebruik van bestrijdingsmiddelen, verstening van landschap, mono-agricultuur en ziektes sterft de bij uit. De bijensterfte van de afgelopen jaren schommelt tussen de 30% en 60%

Daarom Plan Bij. Meer Bijen, meer Bloemen, meer Bewustwording.

Verduurzaam je tuin, wijk, bedrijf of vereniging met bijen.

Door veel bloemen te planten en bijenvolken te plaatsen pakken we bijensterfte aan, vergroenen we onze omgeving en vergroten we de biodiversiteit.

Plan Bij missie:

Bloemenweides met bijenvolken aanleggen op braakliggende stukken, bermen, tuinen en daken. De bijen worden onderhouden door een professionele imker.

Verduurzamen van bedrijven, verenigingen, wijken en wooncomplexen door bijenvolken te plaatsen, de omgeving bijvriendelijk inrichten met bloemen, struiken en groene daken. Pure honing uit je eigen achtertuin.

Door samenwerking met buren (bedrijven, omwonenden) kan een groot oppervlak verduurzaamd worden. Een oase aan bloemen waar een of meerdere bijenvolken centraal staat. Honingopbrengst kan is voor de buurt/initiatiefnemer/opdrachtgever/bedrijf voor bijvoorbeeld relatiegeschenk, kerstpakket, kantine of verkoop. Horeca bedrijven kunnen eigen honing verwerken in dranken en gerechten.

Heb je interesse? Klik hier om mee te doen of voor meer info!

Workshop over het leven van de bij.

Wat kan jij doen?

Verduurzaam! Vervang die tegels en plant bloemen. Huur een bijenvolk, leg een groen dak aan en gebruik geen schadelijke bestrijdingsmiddelen!

Help de bij, koop lokale honing van de imker en steun Plan Bij!

Voor advies en vragen info@bijmegen.nl

Bedrijven

Particulier